Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Când vor fi publicate datele recensământului din 2014

© Sputnik / Мирослав РотарьЛюди на улице
Люди на улице - Sputnik Moldova
Abonare
Cabinetul de miniștri a aprobat un proiect de lege care modifică termenul-limită de publicare a rezultatelor finale ale recensământului populației și locuințelor, realizat în 2014.

CHIȘINĂU, 21 dec — Sputnik. Termenul-limită de publicare a rezultatelor finale ale recensământului ar putea fi modificat. Guvernul a aprobat miercuri un proiect de lege în acest sens.

Bancnote cu nominalul de 50 și 100 lei moldovenești - Sputnik Moldova
Societate
Unde au ajuns milioanele destinate recensământului populaţiei

Dacă va fi aprobat de Legislativ, termenul-limită de publicare a rezultatelor finale va fi aprobat de Guvern, la propunerea Comisiei Naţionale pentru Recensământul Populaţiei şi al Locuinţelor.

Potrivit prevederilor actuale, ”termenul-limită de publicare al rezultatelor finale nu poate depăşi 27 de luni de la momentul de referinţă al recensământului”.

Conform notei informative semnate de Directorul general al Biroului Naţional de Statistică, Vitalie Valcov, modificările propuse nu necesită cheltuieli bugetare suplimentare și ține de ajustarea cadrului legal la noua realitate. Potrivit lui Valcov, termenul limită de publicare a datelor recensământului populației din 2014 urmează a fi publicate până pe data de 31 martie 2017.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0