Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Donald Trump a fost confirmat de electori

© AFP 2024 / Don EMMERTDonald Trump speaks to the crowd during a rally February 8, 2016 in Manchester, NH
Donald Trump speaks to the crowd during a rally February 8, 2016 in Manchester, NH - Sputnik Moldova
Abonare
Republicanul Donald Trump a fost desemnat de către reprezentanții din cadrul Colegiului Electoral drept câştigător al alegerilor prezidenţiale din SUA.

CHIȘINĂU, 20 dec – Sputnik. Republicanul Donald Trump a fost susținut de 304 electori, după încheierea votului în ultimul stat republican Texas, în timp ce Hillary Clinton a fost susținută de 218 electori, transmite RIA Novosti, cu referire la CNN.

În Statele Unite, alegerile se desfășoară în două etape. Alegătorii nu votează pentru un politician concret, dar pentru electorii care ulterior susțin un candidat sau altul. Pentru a câștiga alegerile un candidat trebuie să fie susținut de cel puțin 270 de electori.

President-elect Donald Trump, foreground from right, Charlotte Pence, Vice President-elect Mike Pence, incoming White House Chief of Staff Reince Priebus and Kellyanne Conway leave services at Lamington Presbyterian Church in Bedminster, N.J., Sunday, Nov. 20, 2016. - Sputnik Moldova
Victoria lui Trump înseamnă un beneficiu economic enorm pentru Rusia

Rezultatele alegerilor urmează să fie validate pe data de 6 ianuarie într-o sesiune comună a Senatului şi Camerei Reprezentanţilor. Donald Trump va fi învestit în funcție oficial la data de 20 ianuarie.

La alegerile din 8 noiembrie, Donald Trump a fost susținut de 306 electori, iar Hillary Clinton de 232. În trecut au mai existat cazuri când unii electori au votat contrar regulilor. Însă niciodată acest lucru nu a influențat rezultatul alegerilor. În 30 de state și în regiunea Columbia legea îi obligă pe electori să voteze pentru candidatul care a obținut victoria în cadrul votului popular. Cu toate acestea, electorii din alte 14 state pot vota după bunul lor plac fără a risca vreo sancțiune pentru asta.

Mai mulți experți erau îngrijorați de faptul că electorii ar fi putut refuza să voteze conform voinței alegătorilor. În special, se discuta probabilitatea ca decizia alegătorilor să fi fost influențată de zvonurile vehiculate intens, în special de susținătorii candidatului democrat, privind atacurile hacker-ilor din străinătate, și în special, a celor din Rusia.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0