Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Cauza probabilă a asasinării lui Andrei Karlov

© Sputnik / Сергей Гунеев / Accesați arhiva multimediaОфициальный представитель министерства иностранных дел РФ Мария Захарова
Официальный представитель министерства иностранных дел РФ Мария Захарова - Sputnik Moldova
Abonare
Ambasadorul Rusiei în Turcia a fost împușcat luni la Ankara, în timpul inaugurării unei expoziții. Acesta a murit ulterior în urma rănilor suferite.

CHIȘINĂU, 20 dec — Sputnik. Ambasadorul rus în Turcia Andrei Karlov se ocupa de stabilirea contactelor cu opoziția siriană, a precizat reprezentantul oficial al MAE al Rusiei, Maria Zaharova, în emisie directă la „Rossia 1".

„Era atât de devotat cauzei păcii, știa cu adevărat ce se întâmplă, cum se formează grupările teroriste, cum își răspândesc ideile în această regiune, cât este de complicat să reglementezi un proces politic", a comentat Zaharova în cadrul emisiunii „O seară cu Vladimir Soloviov", comunică RIA Novosti.

Посол России в Турции Андрей Карлов в галерею в Анкаре - Sputnik Moldova
Ambasadorul FR la Ankara a murit în urma rănilor suportate în atacul armat

„A fost omul capabil să comunice cu opozanții, inclusiv cu cei sirieni, ajutând la stabilirea contactelor între aceștia. Iar asta imprimă acestei tragedii o cu totul altă dimensiune", a adăugat reprezentantul oficial al MAE al Rusiei.

Atacul armat îndreptat asupra lui Karlov s-a produs luni la Ankara, în timpul inaugurării unei expoziții. Infractorul a tras în ambasador dintr-un pistol. Diplomatul s-a ales cu răni extrem de grave și a decedat la scurt timp. Potrivit martorilor oculari, ucigașul a intrat în sala de expoziție îmbrăcat în costum și la cravată, fiind luat drept garda de corp a ambasadorului rus. În urma operațiunilor întreprinse de poliție, teroristul a fost lichidat. Departamentul de externe al Rusiei califică incidentul drept atac terorist.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0