Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Peste 130 de cazuri de gripă în Chișinău, confirmate clinic

© Sputnik / Aleksandr Kondratuk / Accesați arhiva multimediaСезонный рост заболеваемости гриппом и ОРВИ в России
Сезонный рост заболеваемости гриппом и ОРВИ в России - Sputnik Moldova
Abonare
De la începutul sezonului rece, în Chișinău au fost înregistrate 134 de cazuri de gripă, dintre care 77 doar săptămâna trecută.

CHIȘINĂU, 19 dec – Sputnik. Săptămâna trecută, la Chișinău au fost înregistrate 77 de cazuri de gripă sezonieră, inclusiv 68 de cazuri la copii sub vârsta de 17 ani. Potrivit datelor Centrului de Sănătate Publică, în perioada 14 noiembrie —18 decembrie, în capitală s-au înregistrat 134 cazuri de gripa, confirmate clinic.

Очередь в поликлинике - Sputnik Moldova
Cum să supraviețuiești virusului gripal: sfaturile medicului

Instituțiile medico-sanitare publice şi private din municipiul Chişinău au raportat, săptămâna trecută, 4 571 de cazuri noi de infecții acute a căilor respiratorii superioare (IACRS), în comparație cu săptămâna precedentă când s-au înregistrat 3 157 cazuri.

Morbiditatea prin IACRS a crescut cu 31%, comparativ cu săptămâna anterioară. Cei mai afectaţi sunt copiii cu vârsta de până la 6 ani.

În scopul monitorizării circulaţiei agentului patogen prin gripă şi IACRS, în sezonul rece au fost prelevate 52 de probe. Dintre cele 31 de probe cu rezultat pozitiv, au fost identificate 22 de probe cu virus gripal tip A(H3N2), cinci probe cu rinovirus, trei probe cu adenovirus şi o probă cu bocavirus.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0