Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un înalt funcționar din cadrul poliției a fost anunțat în căutare

© Sputnik / Мирослав РотарьПолиция
Полиция - Sputnik Moldova
Abonare
Complot al oamenilor legii - au încercat estorcarea unei sume impunătoare de bani de la un om de afaceri. Doi dintre ei au fost reținuți, iar al treilea a reușit să fugă.

CHIȘINĂU, 19 dec — Sputnik. Un angajat al Direcţiei investigarea fraudelor şi un ofiţer de urmărire penală din cadrul Serviciului Vamal au fost reținuți pentru că ar fi estorcat de la un agent economic 50 de mii de euro în vederea muşamalizării un caz de contrabandă.

Potrivit Procuraturii Generale, suspecții au fost reținuți în seara zilei de sâmbătă în momentul în care li s-a transmis 40 de mii de euro sub controlul procurorilor.

Ulterior, aceştia au încercat să scape, însă după mai multe ore de urmărire au fost imobilizaţi de procurori. Banii au fost depistaţi în automobilul unuia dintre reţinuţi şi au fost ridicaţi pentru a fi anexaţi la dosar.

Al treilea suspect nu a dorit să se predea organului de urmărire penală. Pe numele lui au fost emise mai multe înştiinţări la toate instituţiile de menţinere a ordinii publice pentru a împiedica părărsirea ţării de către acesta.

Oamenii legii au efectuat duminică percheziții la domiciliile celor trei bănuiţi. Cauză penală este investigată de Procuratura Anticorupţie.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0