Avertisment: ce poate simți un părinte, văzându-și copilul mutilat pe viață

© Sputnik / Sergei Venyavskiy / Accesați arhiva multimediaВ вирусологической лаборатории
В вирусологической лаборатории - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Raed Arafat trage un semnal de alarmă și atenționează că refuzul unor părinți de a-și vaccina copii reapar unele boli grave care au fost eradicate anterior cu ajutorul vaccinurilor.

CHIȘINĂU, 19 dec — Sputnik. Secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență al România, avertizează asupra pericolului campania împotriva vaccinării copiilor, susținută fervent de mai multe persoane publice din România.

Arafat a scris pe o rețea de socializare că refuzul unor părinți de a-și vaccina copii duce la reapariția unor boli grave, între care și poliomielita.

''Am urmărit înverșunarea cu care unele persoane publice fac reclamă anti-vaccinare! Este datoria mea ca medic să iau o poziție clara fundamentată pe ce am învățat și pe ce am văzut pe parcursul anilor. Este incredibil, și chiar extrem de periculos, pentru că unii chiar cred cele spuse de astfel de persoane care au un grad de credibilitate mare, fiind persoane publice!", a notat Raed Arafat pe pagina sa de Facebook.

Вакцинация против гриппа в Светлогорске - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Epidemia de rujeolă în România se extinde. Au fost înregistrate noi decese

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență avertizează că părinții își asumă un risc enorm, pentru că în joc este sănătatea și chiar viața propriilor copii.

"Ca medic vă spun că cel mai grav lucru ar fi revenirea unor boli care au fost eradicate datorită campaniilor de vaccinare. Poliomielita este una dintre bolile eradicate datorită vaccinării și care a început să re-apară din cauza refuzului unor părinți de a-și vaccina copiii lor! Nu știu ce poate gândi sau simți un părinte care nu-și vaccinează copilul când o sa vadă copilul său mutilat pe viață sau când o să-și piardă copilul din cauza unei boli împotriva căreia acesta nu a fost vaccinat. Respect părerile altora, însă când o persoană publică face reclamă împotriva vaccinării trebuie să vină cu probe științifice incontestabile. La acest moment singurele probe incontestabile sunt cele în favoarea vaccinării și nu cele împotrivă!", atenționează Arafat.

Medicul le recomandă părinților să se documenteze foarte bine, pentru a nu-și condamna părinții la mutilare pe viață sau chir moarte.

''Nu cred că toate statele conspiră împotriva cetățenilor lor și nici statul Român nu conspiră împotriva Românilor și a copiilor lor! Vă rog și vă îndemn să vă documentați bine înainte de a condamna copilul D-voastră și alți copii cu el la moarte sau la mutilare pe viață!'', mai scrie Raed Arafat.

© Sputnik / Nicolai KibichPentru mamele tinere: calendarul vaccinărilor în Moldova
Pentru mamele tinere: calendarul vaccinărilor în Moldova - Sputnik Moldova
Pentru mamele tinere: calendarul vaccinărilor în Moldova

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0