Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cine este Moș Nicolae și de ce este atât de iubit de copii

© Sputnik / Мирослав РотарьЧезар Салагор
Чезар Салагор - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Moș Nicolae nu aduce doar cadouri, dar și nuielușe pentru acei copii care n-au fost tocmai cuminți
Cine este Moș Nicolae și de ce e atât de iubit de copii

Este o veche tradiție ca în ajun de Sfântul Nicolae copiii să-și lustruiască ciuboțelele pentru ca dimineața să găsească în ele daruri de la Moș Nicolae. În cadrul unui interviu realizat în studioul Sputnik Moldova, Cezar Salagor ne-a explicat de unde vine această tradiției și când pot găsi copii nuielușe în loc de dulciuri.

În fiecare an, pe 19 decembrie, creștinii ortodocși din Republica Moldova îl sărbătoresc pe Sfântul Nicolae. În țara noastră sunt aproape o sută de mii de persoane care poartă acest nume și derivatele lui. În casa acestora, de Sfântul Nicolae sunt așteptați oaspeți dragi.

Cezar Salagor, colegul nostru care are grijă de rubrica "Religie" la sputnik.md, ne-a explicat cine este Sfântul Nicolae, de ce trebuie să-l cinstim și cum ar fi corect s-o facem.

El este de părere că "darurile pe care le oferim în această zi trebuie să aibă o semnificație mai mult spirituală, să fim mai buni cu cei din jur și să nu ne manifestăm dragostea față de cei dragi, față de copii noștri, prin cadouri scumpe"

Autor: Cristina Danuța

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0