Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Papa de la Roma a luat masa cu un moldovean

© REUTERS / Tony GentilePapa Francesco ha chiesto ai clochard "Pregate per me. Ho bisogno della preghiera di persone come voi".
Papa Francesco ha chiesto ai clochard Pregate per me. Ho bisogno della preghiera di persone come voi. - Sputnik Moldova
Abonare
Suveranul Pontific Papa Francisc a invitat la un mic dejun mai mulți oameni ai străzii. El a oferit un mic dejun de binefacere cu ocazia jubileului de 80 de ani, sărbătorit sâmbătă.

CHIȘINĂU, 17 dec — Sputnik. Papa Francisc a servit un mic dejun azi împreună cu mai mulți oameni ai străzii, șase bărbați ș două femei.

Invitații Papei au fost patru italieni, doi români, un moldovean și un peruan. Totul s-a petrecut în casa Sfintei Marta din Vatican, unde sunt amenajate apartamentele personale ale papei.

Papa i-a salutat personal pe toți cei opt meseni și i-a invitat la masă, unde au fost servite dulciuri tradiționale argentiniene.

La rândul lor cei opt invitați i-au dăruit Papei trei buchete de floarea soarelui.

Mai mult, cu ocazia zilei de naștere a Papei Francisc, organizația catolică de binefacere Caritas va oferi o masă specială pentru oamenii nevoiași, la care va fi servit un tort select.

După o slujbă oficiată după micul dejun Papa a făcut apel către cardinali, solicitându-le să se roage pentru bătrânețea sa liniștită, religioasă și fructuoasă.

Fluxul de știri
0