Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Funcționarii publici din Moldova ar putea munci și după pensionare

© Sputnik / Константин Чалабов / Accesați arhiva multimediaПожилой мужчина на одной из улиц Нижнего Новгорода
Пожилой мужчина на одной из улиц Нижнего Новгорода - Sputnik Moldova
Abonare
Parlamentul le-ar putea acorda funcționarilor publici dreptul de a activa și după atingerea vârstei de pensionare.

CHIȘINĂU, 16 dec — Sputnik. În plin proces de reformare a sistemului de pensii, funcționarii publici ar putea să beneficieze de dreptul de a lucra până la 5 ani după atingerea vârstei de pensionare, în loc de trei ani, cum prevede actuala lege cu privire la funcția publică și statutul funcționarului public.

Mai întâi ne-au dat, apoi dintr-o dată ne-au luat! - Sputnik Moldova
Reformele în Moldova: vor mai ajunge oare oamenii în vârstă până la pensie

Potrivit proiectului, dacă va fi votat de Parlament, funcționarul public va avea asigurat dreptul de a continua să muncească în aceeași autoritate nu mai puțin de 5 ani.

Totodată, la decizia angajatorului, funcționarul public va putea fi numit în funcție chiar și după trecerea acestei perioade.

Potrivit autorilor, Legea vine să elimine o inechitate și o restricție prea dură pentru unii funcționari publici, care, în pofida unei experiențe și calificări profesionale, nu aveau dreptul să-și continue activitatea după împlinirea vârstei de pensionare. Astfel, ei speră că va fi soluționată problema suplimentării autorităților publice cu cadre calificate și experimentate și va stimula funcționarii să rămână să activeze în autoritățile publice.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0