Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Energia electrică ne-ar putea costa foarte scump. Ce au decis deputații

© Sputnik / Константин Чалабов / Accesați arhiva multimediaO femeie citeste la lampa de gaz
O femeie citeste  la lampa de gaz - Sputnik Moldova
Abonare
În ședința plenară de joi a Parlamentului, deputații socialiști s-au arătat îngrijorați de faptul că compania Gas Natural Fenosa încearcă să obțină o creștere substanțială a tarifelor la energia electrică. Majoritatea parlamentară a decis să nu dezbată acest subiect în Parlament.

CHIȘINĂU, 15 dec — Sputnik. Deputații socialiști au cerut audierea în Parlament a ministrului Economiei, în legătură cu faptul că acesta, potrivit deputatului Vlad Bătrâncea, ar fi semnat un document prin care ar fi recunoscut drept întemeiate pretențiile Gas Natural Fenosa privind majorarea tarifelor și devierile financiare asupra cărora insistă furnizorul.

Astfel, potrivit lui Bătrâncea, se pune la cale majorarea tarifului la electricitate cu cel puțin 30 la sută. Asta va conduce și la scumpirea substanțială a agentului termic, a mai avertizat deputatul.

Președintele Parlamentului Andrian Candu a pus la vot propunerea socialiștilor privind audierea ministrului Economiei. Majoritatea parlamentară nu a susținut această inițiativă.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0