Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Fostul secretar al Consiliului Suprem de Securitate va fi judecat. Detalii

© Sputnik / Денис Гуков / Accesați arhiva multimediaReținere în sala de judecată
Reținere în sala de judecată - Sputnik Moldova
Abonare
Procuratura Generală a anunțat că a fost trimisă în judecată cauza penală de învinuire a fostului secretar general al Consiliului Suprem de Securitate (CSS).

CHIȘINĂU, 15 dec — Sputnik. Procuratura Anticorupţie subliniază că a finalizat urmărirea penală pe acest caz. Fostul secretar al CSS, Ion Morei, este învinuit de coparticipare la comiterea traficului de influenţă, pentru care norma penală prevede o pedeapsă de până la 6 ani închisoare.

Арест - Sputnik Moldova
Societate
Directorul colegiului din Stăuceni, reținut pentru escrocherii cu terenuri

Acum trei săptămîni, 12 persoane au fost reținute în „dosarul terenurilor CNVVC". Printre acestea figurează actuali funcţionari, oameni de afaceri, avocaţi. Ulterior, toți cei 12 au fost arestați.

Procurorii îi acuză pe inculpați de faptul că, pe parcursul anului curent, ar fi pus în funcțiune „o schemă prin care au comis tentativa de înstrăinare a peste 30 de hectare de teren care a aparţinut, cu drept de proprietate, Colegiului Naţional de Viticultură şi Vinificaţie din comuna Stăuceni".

Procurorii demonstrează cu probe că persoanele arestate în acest dosar au arendat terenul cu pricina pentru 30 de ani. Ulterior, aceștia i-au schimbat destinaţia. Terenul a fost trecut din extravilan în intravilanul localității. Apoi a urmat parcelarea și vânzarea lui pe părți.

Potrivit procurorilor Procuraturii Anticorupție, persoanele implicate în schema respectivă ar fi mituit anumiți funcționari, care au luat decizii favorabile.

Despre Morei procurorii au menționat că acesta ar fi „pretins şi primit bani în sumă de 13000 euro, susținând că are influență asupra unor judecători şi poate să-i determine să pronunţe o hotărâre favorabilă grupului de persoane ce doreau înstrăinarea a peste 30 de hectare de teren care a aparţinut, cu drept de proprietate, Colegiului Naţional de Viticultură şi Vinificaţie din com.Stăuceni".

Fostul secretar general al CSS şi-ar fi recunoscut vina. El a încheiat cu procurorii un acord de recunoaștere a vinovăției.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0