Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Erorile cadastrale ar putea fi corectate din contul bugetului de stat

© Pixabay / UnsplashTeren agricol
Teren agricol - Sputnik Moldova
Abonare
Erorile cadastrale comise în cadrul procesului de privatizare în masă a terenurilor vor fi corectate din contul bugetului de stat. O astfel de prevedere a fost votată astăzi de Parlament în primă lectură.

CHIȘINĂU, 15 dec – Sputnik. Parlamentul urmează să voteze în prima lectură operarea unor modificări la Legea cadastrului bunurilor imobile. Scopul legii este impulsionarea procesului de corectare a erorilor comise la înregistrarea bunurilor imobile, dar și diminuarea costurilor necesare pentru înregistrare.

Una dintre modificări prevede prelungirea termenului pentru extrasul din registrul bunurilor imobile care va fi valabil timp de patru luni de zile în loc de două cum a fost până acum, iar dacă extrasul va fi solicitat repetat, se va aplica reducerea costului cu 50 la sută.

Totodată, potrivit proiectului, erorile comise la măsurări de geodezie, de proiectare, de identificare a bunului imobil, sau erori la perfectarea titlurilor de autentificare a dreptului deținătorului de teren și întocmirea materialelor pentru înregistrare comise până la 31 decembrie 2015, urmează a fi suportate de la bugetul de stat.

Dacă Legea va fi aprobată de legislativ, Guvernul, în termen de 3 luni de zile, urmează să aducă în concordanță actele sale normative cu prezenta lege.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0