Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

SUA evită să atace gruparea teroristă Al-Nusra, ripostează Sergei Lavrov

© Sputnik / Григорий Сысоев / Accesați arhiva multimediaМинистр иностранных дел РФ Сергей Лавров
Министр иностранных дел РФ Сергей Лавров - Sputnik Moldova
Abonare
Statele Unite ale Americii evită să atace Frontul al-Nusra în orice mod posibil. Discuţiile dintre SUA şi Rusia în ceea ce priveşte sfârşitul conflictului din Siria sunt zadarnice.

BUCUREŞTI, 14 dec — Sputnik. Poziția pe care Statele Unite o adoptă în discuțiile cu Rusia privind conflictul din Siria ar putea fi explicată prin dorința Washingtonului de a proteja Frontul al-Nusra, a declarat miercuri ministrul de externe al Federaţiei Ruse, Serghei Lavrov, potrivit Sputnik International.

Lavrov a precizat că discuțiile cu SUA privind Siria sunt "întruniri zadarnice". Între timp, Rusia se află în discuții cu toate grupurile militante din Siria, în afară de Frontul al-Nusra și ISIS, a spus Lavrov.

"Suntem în discuții cu grupurile militante "de pe teren" în Siria, în afară de teroriștii ISIS și Frontul al-Nusra. Reprezentanții SUA din cadrul organizațiilor internaționale fac declarații publice cum că aceasta este o idee proastă (să fie evacuați civilii din Alep), că rușii forțează civilii din Alep. Nimeni nu forțează pe nimeni. Pleacă doar cei care vor să plece", a spus ministrul rus de externe.

Последствия авиаудара сил коалиции США в сирийском городе Кобани на сирийско-турецкой границе. Архивное фото - Sputnik Moldova
Miliția siriană: teroriștii au utilizat arme chimice în atacurile din Alep

Solicitările pentru instaurarea unui "regim al tăcerii" au drept scop aprovizionarea teroriştilor cu armament.

"Aceste cereri pentru un "regim al tăcerii" urmăresc un singur lucru — să-i ajute pe teroriști să-și ia o pauză şi să primească armament. Asta s-a întâmplat recent în Palmyra", a spus Lavrov.

Totodată, Rusia speră ca situația din Alep va fi soluționată totuși în următoarele două — trei zile. Forţele Aeriene ale Federaţiei Ruse au reuşit să oprească ameninţarea Statului Islamic în zonă.

„Doar intervenția Forțelor Aeriene Ruse i-a permis Siriei să oprească această amenințare (a Statului Islamic), cu mare dificultate, și să-i împingă înapoi pe terorişti. Sper că în următoarele două sau trei zile situația din estul orașului Alep va fi soluționată, am creat coridoare umanitare care au fost folosite de zeci de mii de civili pentru a pleca", a mai subliniat Lavrov.

Principalul obiectiv în Siria în acest moment este rezolvarea situației din Alep și revenirea orașului la o viață normală.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0