Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Sputnik: mărturii video despre cauzele secării Nistrului

© Sputnik / Геннадий ВакуловскийВырубка деревьев в Страшенах.
Вырубка деревьев в Страшенах. - Sputnik Moldova
Abonare
Ecologul Ilia Trombițki a comunicat pentru Sputnik Moldova că una din cauzele principale ale secării Nistrului este anume dispariția pădurilor din Carpați, locul în care principalul fluviu al Moldovei își ia începutul.

CHIȘINĂU, 13 dec — Sputnik. Imaginea realizată de satelit și publicată pe internet demonstrează elocvent cum sunt distruse în ultima perioadă pădurile din Carpații ucraineni.

Cunoscutul ecolog Ilia Trombițki a comunicat pentru Sputnik că unul dintre motivele principale ale transformării Nistrului într-un lac este anume dispariția pădurilor din Carpați, locul în care își ia începutul principalul fluviu al Moldovei.

"Cum să schimbăm situația? Ucraina trebuie să oprească defrișarea pădurilor din Carpați, acolo unde se formează debitul râului. Deoarece pădurile acumulează umiditatea, iar apoi aceasta ajunge treptat în râu, de aceea arterele de apă nu seacă în perioadele de arșiță ale anului", a spus Trombițki.

Potrivit acestuia, dacă noi nu vom ține cont de interesele stemului ecologic, într-un proxim viitor vom rămâne fără păduri și râuri.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0