Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Când vor primi subvenții fermierii care au avut de suferit în urma înghețurilor

Abonare
Fermierii care au avut de suferit de pe urma înghețurilor care au avut loc în primăvara acestui an își vor primi banii în maximum două luni. Declarația a fost făcută de ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Eduard Grama, în cadrul unei emisiuni produse în studioul Sputnik Moldova.

Totuși, potrivit ministrului de resort, nu toți agricultorii vor beneficia de suport financiar din partea statului. Grama susține că acei agricultori care nu au sesizat autoritățile locale, raionale și reprezentanții stărilor excepționale, iar comisiile formate de Ministerul Agriculturii nu au ajuns în teritoriu pentru a constata înghețurile, nu vor primi nici un ban din partea statului.

Mai mult, dacă fermierii nu au proiect pe livadă și nu au plătit impozite la stat, la fel, vor fi lipsiți de suport financiar din partea statului. Grama a precizat însă că cei care îndeplinesc toate condițiile menționate, în cel mult o lună, vor trebui să depună dosarele pentru subvenționare.

În cadrul aceleiași emisiuni, ministrul Agriculturii a vorbit despre realizările anului 2016 și perspectivele ministerului pentru anul 2017.

Ministrul a mai îndemnat moldovenii să susțină producătorul autohton și să cumpere produsele fabricate la noi în țară, care de altfel sunt și de o calitate mai bună comparativ cele de import, chiar dacă cele străine sunt adesea ceva mai competitive la preț.

Autor: Tatiana Cebotari

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0