Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cine a fost vizat în cadrul perchezițiilor de la Ministerul Economiei

© SputnikПрокуратура по борьбе с коррупцией
Прокуратура по борьбе с коррупцией - Sputnik Moldova
Abonare
Procuratura a oferit detalii despre perchezițiile întreprinse marți la Ministerul Economiei, precizând că acestea au avut loc în cadrul unei cauze penale privind abuzul în serviciu.

CHIȘINĂU, 13 dec — Sputnik. Potrivit Procuraturii, cauza penală a fost iniţiată în noiembrie 2016 pe faptul abuzului de serviciu, soldat cu urmări grave intereselor publice.

Perchezițiile au fost efectuat marți în biroul unui reprezentant al Comitetului de Creditare al ÎS „Uzina de Bijuterii Giuvaier", care este angajat al Ministerului Economiei, precum şi a altor persoane implicate în infracțiune. Procurorii anticorupție au căutat documente şi alte obiecte importante pentru stabilirea circumstanţelor cazului.

Procesul penal a fost declanşat în baza sesizării adresate Procuraturii Anticorupţie de către Prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, prin care au fost reclamate pretinsele acţiuni ilicite ale lichidatorului ÎS „Uzina de Bijuterii Giuvaier", aflată în procedură de faliment, precizează sursa.

Министерство экономики Молдовы - Sputnik Moldova
Societate
Percheziții la Ministerul Economiei

"Ilegalităţile au fost admise la examinarea pricinii în procedura de insolvabilitate, intentată faţă de Uzina de Bijuterii Giuvaier, al cărui fondator este Ministerul Economiei, statul fiind deposedat de bunurile ce-i aparţin cu drept de proprietate", se arată în comunicatul Procuraturii.

Lichidatorul ÎS „Uzina de Bijuterii Giuvaier" în procedură de faliment, fără a avea temei de a poseda sub nume de proprietar bunurile aflate în proprietatea statului, a înstrăinat la licitaţie bunul aflat în administrarea Ministerului Economiei.

În privinţa lichidatorului, care a fost reţinut de către procurori, a fost aplicată măsura de arest preventiv pentru un termen de 30 zile. Alte trei persoane au fost citate de către procurori pentru a fi audiate în calitate de bănuiţi.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0