Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Veste proastă pentru șoferi. Prețul benzinei și motorinei crește semnificativ

© Sputnik / Александр КряжинБензоколонка, архивное фото
Бензоколонка, архивное фото - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a stabilit noi prețuri plafon la benzină și motorină. Acestea vor fi valabile pe parcursul următoarelor două săptămâni.

CHIȘINĂU, 13 — Sputnik. ANRE a decis că în perioada 14-27 decembrie litrul de benzină Premium-95 va costa până la 16 lei şi 97 de bani, cu 67 de bani mai mult față de tariful actual. Prețul motorinei va crește cu 70 de bani și va costa la pompă până la 14 lei și 91 de bani.

Potrivit noii Metodologii, ANRE calculează la fiecare 14 zile calendaristice, în funcție de cotațiile Platts și Argus din perioada precedentă, prețurile plafon de comercializare cu amănuntul a benzinei, motorinei și a gazului lichefiat și le publică pe pagina sa web.

În aceeași zi, toți operatorii de pe piața produselor petroliere vor stabili, pornind de la prețurile plafon calculate de ANRE, prețurile de comercializare cu amănuntul a produselor respective, le vor publica pe pagina web și le vor afișa pe panourile informative de la stațiile de alimentare, a explicat ANRE.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0