Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Veaceslav Tatar, pus în situația de a fi om al străzii pentru o zi

© Sputnik / Miroslav RotariVeaceslav Tatar
Veaceslav Tatar - Sputnik Moldova
Abonare
Veaceslav Tatar este coordonatorul proiectului "Un prânz cald, o vorbă caldă", un tânăr care știe să deosebească un cerșetor adevărat de unul care face parte din mafia cerșitului. Despre proiectele în care este implicat și curajul de a intra în lumea dură a străzii am discutat într-un interviu realizat în studioul Sputnik Moldova.
Vezi ce ar face Veaceslav Tatar dacă ar fi om al străzii pentru o zi

S-a născut în satul Pașcani, raionul Criuleni. Vine dintr-o familie de muncitori. Mama sa este  bucătăreasă, iar tatăl — electrician. Ambii iubesc muzica și poate că de acolo vine și pasiunea lui pentru cântec.

Veaceslav Tatar este omul care nu va cere nimic în schimb pentru ajutorul pe care ți-l oferă, mai mult decât atât, întotdeauna te va întreba dacă te mai poate ajuta cu ceva.

Este implicat în acțiuni de voluntariat de ani buni, timp în care a învățat să fie disciplinat și responsabil.

"Voluntariatul m-a învățat să-mi fac timp pentru multe activități. Este important să știi să te organizezi. De aceea reușesc să fac muzică, să scriu poezii, să fac sport de performanță și să mă implic în activități de caritate. Dacă cineva mi-ar interzice să mai fac voluntariat, aș căuta orice modalitate să o fac", spune Veaceslav Tatar.

L-am întrebat dacă i-ar plăcea să meargă și politicienii alături de dânsul să împartă prânzuri calde oamenilor străzii.

"Știu că demnitarii noștri sunt ocupați cu alte activități și nu ar avea timp să ne ajute să împărțim "Un prânz cald și o vorbă caldă", dar ar fi o idee bună să se apropie și ei de problemele pe care le au oamenii străzii" a răspuns timid Veaceslav Tatar.

L-am rugat pe Veaceslav Tatar să se pună în pielea unui cerșetor și să ne spună ce ar face o zi întreagă și unde ar alege să cerșească.

"E o întrebare bună, dar grea. Chiar nu m-am gândit. Cred că aș evita străzile principale ale capitalei deoarece acolo stau oamenii străzii controlați de cei care seara le iau toți banii adunați peste zi. Cred că aș sta cuminte într-un loc mai puțin aglomerat. Această întrebare chiar m-a pus pe gânduri".

Autor: Cristina Danuța

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0