Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dezvăluire: Moldova a avut un președinte despre care nimeni nu știe

© Photo : Timpul / RAMIN MAZURMaia Sandu și Dorin Recean la ceremonia de învestire în funcții de miniștri în prezența premierului Vlad Filat și președintelui Nicolae Timofti
Maia Sandu și Dorin Recean la ceremonia de învestire în funcții de miniștri în prezența premierului Vlad Filat și președintelui Nicolae Timofti - Sputnik Moldova
Abonare
Fostul deputat moldovean Veaceslav Ioniță susține că Republica Moldova l-a avut în calitate de președinte pe un fost premier, în anul 2010, însă cetățenii nu știu nimic despre asta.

CHIȘINĂU, 13 noiembrie — Sputnik. Moldova a avut un Președinte de țară despre care nimeni nu știe, susține Ioniță.

Potrivit fostului deputat, acesta a fost ex-premierul și liderul PLDM, Vlad Filat, care în 2016 a fost condamnat la 9 ani de închisoare pentru corupție.

„În data de 28.12.2010 se constituie Parlamentul de legislatura a XIX și precedentul Parlament își încetează existența, împreună cu Președintele Parlamentului din legislatura XVIII. Noul Președinte al Parlamentului a fost ales doar în ziua de 30 Decembrie 2010. Deci, în conformitate cu Constituția RM, interimatul funcției de Președinte de țară în perioada 28 decembrie 2010 — 30 decembrie 2010 a fost asigurată de Prim-ministrul țării, domnul Vlad Filat, deoarece nu era la acea vreme nici Președinte de țară, nici Președinte de Parlament. Așa că Moldova a reușit să aibă un președinte de țară despre care nimeni nu știe.", subliniază Ioniță.

Fluxul de știri
0