Noul secretar de stat - șeful celei mai mari companii petroliere din SUA

© Sputnik / Владимир Астапкович / Accesați arhiva multimediaРекс Тиллерсон
Рекс Тиллерсон - Sputnik Moldova
Abonare
Trump a decis să-l numească în funcția de secretar de stat pe președintele Exxon Mobile Corporation, Rex Tillerson, care a activat în această companie circa patru decenii. La sfârșitul anilor `90 ai secolului trecut a gestionat proiectele companiei în Rusia.

CHIȘINĂU, 13 dec — Sputnik. Președintele ales al SUA, Donald Trump, a anunțat că îl va numi în funcția de secretar de stat al SUA pe Rex Tillerson, președintele celei mai mari companii petroliere din țară, Exxon Mobile, comunică RIA Novosti cu referire la postul TV CNBC.

Învestirea lui Trump va avea loc pe 20 ianuarie 2017. După această dată, noul președinte va propune oficial spre examinare numele candidaturilor pentru posturile de miniștri din guvernul său.

President-elect Donald Trump, foreground from right, Charlotte Pence, Vice President-elect Mike Pence, incoming White House Chief of Staff Reince Priebus and Kellyanne Conway leave services at Lamington Presbyterian Church in Bedminster, N.J., Sunday, Nov. 20, 2016. - Sputnik Moldova
Victoria lui Trump înseamnă un beneficiu economic enorm pentru Rusia

Rex Tillerson are 64 de ani. A absolvit Universitatea Texas din Austin și este inginer de profesie. A activat circa patru decenii în compania Exxon Mobile. La sfârșitul anilor `90 ai secolului trecut a gestionat proiectele companiei în Rusia.

Tillerson se află în fruntea Exxon Mobile din anul 2006. În 2011 a semnat un acord cu „Rossneft" cu privire la forările din Arctica. În 2014 Exxon Mobile a fost nevoită să-și sisteze participarea la proiect din cauza sancțiunilor impuse Rusiei de către administrația lui Barack Obama. Tillerson și-a exprimat public îndoiala privind eficiența sancțiunilor.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0