Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Detalii despre reținerile și perchezițiile de la vama Sculeni

© Sputnik / Мирослав РотарьБогдан Зумбряну
Богдан Зумбряну - Sputnik Moldova
Abonare
În urma perchezițiilor desfășurate de oamenii legii, au fost reținuți 15 angajați ai postului vamal Sculeni și biroului vamal Ungheni.

CHIȘINĂU, 13 dec — Sputnik. Oamenii legii au reținut 15 angajați ai postului vamal Sculeni și biroului vamal Ungheni, în cadrul unui dosar de corupție.

Șeful Direcției Generale urmărire penală din cadrul CNA, Bogdan Zumbreanu, a declarat că oamenii legii urmează să stabilească care a fost prejudiciul adus bugetului de stat.

”S-a reușit demonstrarea faptului estorcării mai multor sume de bani pentru exercitarea anumitor atribuții de serviciu care le revin conform funcției. S-a constatat că ei estorcau și primeau bani de la cetățenii care traversau frontiera de stat a Republicii Moldova spre și din România”, a declarat Zumbreanu.

Таможня - Sputnik Moldova
Societate
Șefi de la vama Sculeni, reținuți în urma perchezițiilor

Potrivit acestuia, banii erau solicitați pentru a evita controlul mărfurilor la intrare, pentru a nu indica valoarea exactă a mărfurilor la perfectarea drepturilor de import. În urma documentării acestor cazuri, au fost efectuate 18 percheziții și au fost reținute 15 persoane, între care Șeful biroului vamal Ungheni și adjunctul acestuia, trei șefi de tură și nouă inspectori vamali. Urmează să evaluăm prejudiciile aduse bugetului de Stat. Fiecare caz de mituire este examinat în parte.

În dimineața zilei de marți, ofițerii CNA în comun cu procurorii anticorupție au discins la vama Sculeni unde au au efectuat percheziții într-un caz de corupție.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0