Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Victor Alexeev: După victoria PSD, suportul României pentru Moldova va crește

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Partidul Democrat din Moldova va beneficia de o relație specială cu România, după instalarea la București a unui guvern PSD. Declarația a fost făcut de președintele filialei PSD în Republica Moldova, Victor Alexeev, în cadrul unui interviu pentru Sputnik Moldova.
Victor Alexeev: După victoria PSD, suportul României pentru Moldova va crește

Fiind întrebat cum ar putea să evolueze relațiile dintre România și Republica Moldova după revenirea social-democraților la guvernare în România, Victor Alexeev a declarat că relațiile dintre cele două maluri ale Prutului "întotdeauna au fost calde, chiar și atunci când la guvernare la Chișinău erau niște persoane nu chiar prietenoase față de neamul nostru românesc". Dar, spune Alexeev, acum, după victoria în alegeri a social-democraților români, „s-a creat o cu totul altă situație".

"Partidul Democrat, care practic astăzi se află la guvernare în Republica Moldova, împreună cu partenerii săi din Parlament, va beneficia de o relație specială pentru că PDM și PSD sunt membrii în organizațiile socialiste europene și mondiale. Eu o relație specială. Ați văzut că mai mulți parlamentari PSD permanent vin la Chișinău cu tot felul de sprijin. Președintele Delegației Parlamentului European la Comitetul Parlamentar de Asociere UE-Moldova, Andi Cristea, este tot un social-democrat, care permanent vine și contribuie la integrarea Republicii Moldova în comunitatea europeană", a spus Alexeev.

Șeful filialei PSD în Republica Moldova afirmă că după ce social-democrații români vor prelua puterea la București, suportul pentru Republica Moldova va crește. 

"În ceea ce privește relațiile dintre Guvernul de la București, care va fi unul PSD, și cel de la Chișinău, suportul României va crește. După ce s-au reparat toate grădinițele cu ajutorul statului vecin, acum va urma al doilea pas care va însemna reparația tuturor școlilor din Republica Moldova. Eu sunt convins că guvernarea de la Chișinău și guvernarea care va fi instalată la București vor aduce beneficii ambelor maluri ale Prutului", a declarat politicianul.

Fiind întrebat care ar putea să fie relațiile președintelui ales, Igor Dodon, cu noua guvernare de la București, Victor Alexeev, a declarat: "Dodon a câștigat fotoliul de președinte cu lozinci geopolitice. Însă, în acest moment, dacă Igor Dodon își asumă responsabilitatea pentru această țară și își dorește mult ca să fie prieten și cu partenerii noștri din Est și cu cei din Vest, atunci va trebuie să renunțe la retorica antiromânească", a spus Victor Alexeev.

Autor Sergiu Praporșcic

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0