Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Victor Alexeev: Moldovenii l-au făcut parlamentar pe Traina Băsescu

© Facebook / Victor AlexeevVictor Alexeev
Victor  Alexeev - Sputnik Moldova
Abonare
Traian Băsescu și partidul lui au intrat în Parlament numai datorită voturilor din Republica Moldova. Astfel a comentat președintele filialei PSD în Republica Moldova, Victor Alexeev, scorul înregistrat duminică de Partidul Mișcarea Populară a lui Traian Băsescu în secțiile de votare din stânga Prutului.
Victor Alexeev: Basarabenii l-au făcut parlamentar pe Traina Băsescu

Alegătorii din Republica Moldova i-au asigurat, duminică, lui Traian Besescu și Partidului său "Mișcarea Populară" accesul în Parlamentul de la București. Potrivit Biroului Electoral Central, în Republica Moldova au votat 30.645 de alegători, în timp ce în Italia — 16.201, în Spania —12.084, în Marea Britanie — 10.178, în Germania — 6.693, în Franța — 4.113, în Belgia — 3.220, în Ungaria — 2.059 și în Austria — 2.116. În Republica Moldova, partidul lui Băsescu, PMP, a obținut cel mai mare scor, în jur de 19 mii de voturi, adică 60 la sută din sufragiile valabil exprimate, atât la Senat, cât și la Camera Deputaților.

Solicitat să comenteze acest rezultate, președintele filialei PSD în Republica Moldova, Victor Alexeev, a făcut următoarea declarație pentru Sputnik Moldova.

"Populismul lui Băsescu, acel populism ieftin și păgubos, de care noi, cei din Republica Moldova, nu ne putem debarasa, a făcut numai rău Republicii Moldova. În România, PSD a recâștigat încrederea populației pentru că ultimul an de guvernare tehnocrată a fost un dezastru pentru țară, iar acei ani anteriori în care a guvernat PSD au adus cea mai mare creștere economică din toate țările comunității europene. Cetățenii români și-au dat seama că au căzut într-o capcană după investirea guvernului tehnocrat", a declarat Victor Alexeev.

Alexeev afirmă că Băsescu a compromis totul ce putea să compromită în politica românească.

"PMP-ul lui Băsescu a intrat în Parlament numai datorită voturilor din Republica Moldova. Eu nu știu cât populismul acesta o să-l mai țină pe Băsescu pe val, că uite-te ce se întâmplă în țară, în țară nimeni nu mai are încredere în el, n-au ochi să-l vadă pentru răutățile pe care le-a făcut acolo. El a compromis totul în politica românească, inclusiv participarea femeilor în procesul politic. Iar în Republica Moldova invers, în Republica Moldova el se bucură de succes. Pentru că este populist, pentru că este jucător", a declarat Victor Alexeev.

Autor: Sergiu Praporșcic

Fluxul de știri
0