Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Krasnoselski, lider al Transnistriei cu acte în regulă

© Sputnik / Irina LeahovaВадим Красносельский
Вадим Красносельский - Sputnik Moldova
Abonare
Comisia Electorală Centrală a nerecunoscutei republici moldovenești nistrene a prezentat rezultatele finale ale alegerilor pentru șefia Transnistriei. Krasnoselski și-a primit deja legitimația.

TIRASPOL, 12 dec — Sputnik, Irina Leahova. Conform datelor CEC a nerecunoscutei RMN, Vadim Krasnoselski este noul lider al Transnistriei, a declarat președintele CEC, Elena Gorodețkaia.

După anunțarea rezultatelor finale ale alegerilor, lui Vadim Krasnoselski i-a fost înmânată legitimația de președinte ales al Transnistriei.

Potrivit datelor CEC, Vadim Krasnoselski a fost susținut de 62,3% dintre alegători. Pentru liderul actual al regiunii, Evgheni Șevciuk, au votat 27,38%; pentru Oleg Horjan — 3,1%, Aleksandr Deli — 0,55%, Vladimir Grigoriev — 0,67%, Irina Vasiliki — 0,6%.

„Ieri au avut loc alegerile, prezența la urne a fost înaltă, 60 la sută dintre alegători au participat la scrutin. Aceasta este o onoare pentru poporul transnistrean și membrii comisiilor electorale, dar și o dovadă că au fost create condiții pentru exprimarea liberă a voinței", a menționat Gorodețkaia.

Alegerile au fost monitorizate de către 92 observatori internaționali.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0