Top 10 vedete de la Hollywood care s-au convertit la Ortodoxie

© Photo : cdn.unilad.co.ukJennifer Aniston
Jennifer Aniston - Sputnik Moldova
Abonare
Nume ca Jennifer Aniston, Bob Marley, sau David Gahan sunt arhicunoscute în lumea filmului și a muzicii. Însă, sunt foarte puţini sunt cei care cunosc că starurile de la Hollywood sau soliştii unor trupe renumite sunt ortodocşi.

CHIȘINĂU, 11 dec — Sputnik. Puţini sunt cei care cunosc că starurile de la Hollywood sau soliştii unor trupe de muzică arhicunoscute sunt ortodocşi. Unele dintre nume te-ar putea surprinde, scrie ortodox.md.

Дети - Sputnik Moldova
Vedetele care sunt părinți-model: au mulți copii pe care îi cresc fără bone

1. Jennifer Aniston
Tatăl actriţei este actorul John Anthony Aniston, născut Giannis Anastasakis la data de 24 iulie 1933, pe insula Creta. Acesta a avut o influenţă importantă asupra educaţiei religioase a fiicei sale, care este membră a Bisericii Ortodoxe din Grecia.

2. Tom Hanks

Născut şi botezat în religia catolică, câştigătorul premiului Oscar a decis să treacă la ortodoxie după ce a cunoscut-o pe cea de-a doua soţie a sa, actriţa Rita Wilson, de origine bulgaro-grecească şi crescută în religia ortodoxă.,,M-am căsătorit în aceeaşi biserică în care soţia mea a fost botezată. Copiii mei au fost botezaţi în cristelniţa în care a fost botezată şi soţia", a declarat Hanks.

3. David Gahan

Liderul trupei Depeche Mode a trecut la ortodoxism după ce a cunoscut-o pe grecoaica Jennifer Sklias

4. James Belushi

Actorul de comedie a crescut într-o familie de albanezi, tatăl său fiind un imigrant din Qytezë, iar mama sa fiica unor imigranţi albanezi. Este membru al Bisericii Ortodoxe din Albania şi chiar a primit cetăţenia albaneză. Fratele său, actorul John (Adam) Belushi, a murit la vârsta de 33 de ani.

5. Emir Kusturica

Născut într-o familie cu rădăcini musulmane, cunoscutul regizor a trecut la ortodoxie în 2005, de Sf. Gheorghe, când a fost botezat în Biserica Ortodoxă sârbă şi a luat numele de Nemanja Kusturica.,,Tatăl meu a fost ateu şi s-a descris mereu ca fiind sârb. Poate am fost musulmani de 250 de ani, dar înainte am fost ortodocşi, iar în adâncul inimii noastre am fost mereu sârbi. Religia nu poate schimba acest fapt. Am devenit musulmani doar pentru a supravieţui invaziei turce", a declarat cineastul.

6. Jonathan Jackson

Tânărul actor a crescut într-o familie de adventişti, dar în 2012 s-a converti la ortodoxie cu familia sa. Jackson spune că interesul pentru ortodoxie i-a fost stârnit de o vizită în România şi la Roma, iar în 2012, când a câştigat un premiu la gala Daytime Emmy Award, a mulţumit Sfintei Treimi şi călugărilor de la Muntele Athos.,,Aceşti oameni şi-au dedicat întreaga viaţă rugăciunii; şi nu se roagă doar pentru ei, se roagă pentru toţi ceilalţi. Atunci un gând mi-a trecut prin minte: cu toată distrugerea, haosul şi nebunia din lumea aceasta, dacă rugăciunile lor nu ar fi rostite, cum ar arăta lumea? Am simţit că trebuie să le mulţumesc pentru că simt că rugăciunile lor chiar înseamnă mult", a explicat ulterior actorul.

7. Murray Abraham

S-a născut şi a crescut într-o familie ortodoxă, bunicul său fiind cântăreţ în Biserica Ortodoxă din Siria.

8. Bob Marley

Cel mai cunoscut interpret de muzică reggae și reprezentant al mișcării Rastafari, Bob Marley a fost botezat de către Arhiepiscopul Bisericii Ortodoxe Etiopiene, Abuna Yesehaq, în Kingston, Jamaica, la data de 4 noiembrie 1980.

9. Christian Bale

Potrivit mai multor surse, actorul american ar fi trecut la ortodoxie în urmă cu mai bine de 10 ani, după ce a întâlnit-o pe actuala soţie, sârboaica Sandra Blazic.

10. Max Cavalera

Fondatorul trupelor Sepultura, Nailbomb, Soulfly şi Cavalera Conspiracy a fost botezat la vârsta de 9 ani la Vatican. În 2009, într-un interviu, a mărturisit credinţa în Dumnezeu, deşi nu este un catolic devotat. Potrivit spuselor sale, Biserica Ortodoxă este,,mai reală". De altfel, soţia lui este ortodoxă, la fel şi copiii, de aceea şi el a trecut la ortodoxie.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0