Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Meteorologii moldoveni au descoperit adevărul: iată cum va fi această iarnă

© Sputnik / Мирослав РотарьХотя, нет: кто-то решил развлечься в холода.
Хотя, нет: кто-то решил развлечься в холода. - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Toto mai multe voci spun că această iarnă va fi cea mai geroasă din ultimii 100 de ani. Iată ce ne sfătuiesc meteorologii.

CHIȘINĂU, 10 dec — Sputnik. Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie din România au avertizat mass-media că în acest an iarna ar putea fi una destul de grea. Se așteaptă temperaturi de până la minus 38 de grade celsius. În unele localități, în special în munți, gerul ar putea fi și mai aspru. Acest lucru ar putea afecta și Moldova.

Зима - Sputnik Moldova
Vine o iarnă grea. Meteorologii recomandă rezerve de apă și hrană

Potrivit directorului Administrației Naționale de Meteorologie din România, Florentina Georgescu, cea mai scăzută temperatură din această iarnă în România se va înregistra în luna ianuarie.

Totodată, meteorologii menționează că, în special în zona de munte, va ninge din abundență. Sunt prognozate viscole și vânt puternic.

”Asta recomand tuturor, să aibă în casă o mică rezervă de apă și de alimente”, menționează Georgescu.

Despre faptul că această iarnă ar putea fi cea mai geroasă din ultimii 100 de ani în Europa scria încă în luna octombrie meteorologul german Dominik Jung, care a fost susținut de colegii săi americani.

Potrivit lui, soarele în această perioadă va fi văzut rareori, iar cele mai geroase luni vor fi ianuarie și februarie, iar primăvara va veni abia în luna aprilie.

vînt - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Alertă meteo în Moldova: cod galben de vânt puternic

Solicitată de Sputnik Moldova, Șeful Centrului Hidrometeorologic de Stat din Moldova, Lidia Trescilo, ne-a spus că trebuie să ne pregătim de fiecare dată înainte de sosirea gerurilor, dar ne-a asigurat că vom avea temperaturi care se încadrează în limitele normale.

”De fiecare dată trebuie să ne pregătim pentru perioada rece a anului. Într-adevăr, în Moldova cele mai geroase sunt lunile ianuarie și februarie și sunt perioade când temperatura poate să coboare destul de mult. Totuși, asta nu înseamnă că cele trei luni de iarnă vor fi foarte geroase și cu multă zăpadă. Așa ceva, cu siguranță nu va fi. Dacă să vorbim de prognoza meteo, în Moldova se va înregistra o temperatură medie a aerului, care se va încadra în limitele normale pentru această perioadă. Și vreau să spun că această prognoză nu este doar pentru Moldova, dar pentru toată Europa de Sud-West”, a menționat Trescilo.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0