Decis: Eurovisionul va avea loc la Kiev

© REUTERS / Valentyn OgirenkoУчастники акции протеста, требующие вернуть вклады обанкротившихся банков, у здания Верховной рады Украины в Киеве
Участники акции протеста, требующие вернуть вклады обанкротившихся банков, у здания Верховной рады Украины в Киеве - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Uniunea Europeană de Radio și Televiziune a confirmat definitiv că concursul internațional de cântec "Eurovision - 2017" va avea loc la Kiev, a comunicat serviciul de presă al canalului național de televiziune "UA: Primul", care este unul dintre organizatorii concursului.

CHIȘINĂU, 10 dec — Sputnik. Câteva luni la rând s-a tot vorbit că "Eurovision — 2017" ar putea fi transferat din Kiev în altă țară.

Anterior, tabloidul german Bild, făcând trimitere la o sursă din cadrul Comitetului de organizare, a comunicat că organizatorii "Eurovision" poartă tratative cu privire la posibila transferare a concursului din 2017 în Rusia, accentuând totodată că tratativele încă nu înseamnă transferarea evenimentului în altă țară.

Football Soccer -EURO 2016 - Marseille, France -21/6/16 -Ukraine fans arrive at the stadium in Marseille, France - Sputnik Moldova
Ucraina ar putea rămâne fără "Eurovision"

"Problema privind locul în care va avea loc "Eurovision — 2017" a fost rezolvată. În timpul Adunării Generale a Uniunii Europene de Radio și Televiziune (EBC), care a avut loc la 8 decembrie la Lausanne s-a confirmat că concursul international de cântec din primăvara anului 2017 va fi găzduit de capitala Ucrainei, Kiev" se spune în comunicatul serviciului de presă al canalului de televiziune.

"Eurovision — 2016" a fost câștigat de interpreta din Ucraina Jamala cu piesa "1944". Comitetul de organizare a decis că "Eurovisionul" va avea loc în Ucraina. Finala concursului este planificată pentru 13 mai, iar semifinalele sunt planificate pentru 9 și 11 mai.

Ucraina a mai găzduit "Eurovision" în anul 2005, câștigând această posibilitate datorită victoriei de la concursul din Istanbul a interpretei Ruslana. Atunci, comitetul de organizare a decis că concursul va avea loc la Kiev, dar pregătirea lui a fost tergiversată și însoțită de scandaluri.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0