Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

După eliberarea oraşului Alepp, Rusia a făcut un apel către marile puteri

© Sputnik / Mikhail Alaeddin / Accesați arhiva multimediaKlinik in Aleppo
Klinik in Aleppo - Sputnik Moldova
Abonare
Centrul Rus pentru reconcilierea Siriei a ajutat la evacuarea a aproape 50.000 de civili din estul Siriei, în ultimele două zile, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, Generalul Igor Konashenkov.

CHIȘINĂU, 10 dec — Sputnik. În timp ce numărul total de civili evacuați din estul Alepp în ultimele două zile se ridică la aproape 50.000, doar sâmbătă peste 20.000 de persoane au părăsit părăsesc orașul Allep, transmite Sputniknews.ro.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării din Rusia, Igor Konashenkov, a precizat că peste 1 217 militanţi terorişti au depus armele.

"Sâmbătă, peste 20.000 de oameni au părăsit estul Allep, și 1,217 militanții au depus armele. Îi avertizăm pe terorişti și pe așa-numiţii militanți ai opoziției moderate, ne adresăm şefilor lor să  nu deschidă focul asupra civililor care pleacă prin coridoarele umanitare", a spus Konashenkov.

Ситуация в сирийском городе Алеппо - Sputnik Moldova
Pauză umanitară: Rusia a îndemnat insurgenții să părăsească Alep

Evacuarea este realizată prin coridoare umanitare organizate de Moscova și Damasc. Purtătorul de cuvânt a făcut apel la țări și organizații pentru a oferi ajutorul umanitar promis oamenilor din din Alepp.

"Facem un apel către toţi cei care de luni de zile îşi anunță disponibilitatea de a trimite ajutoare umanitare în Alep: reprezentanții Statelor Unite ale Americii, Marea Britanie, Franța, Canada, Uniunea Europeană și organizațiile internaționale. Este timpul să susțină promisiunile", a precizat Igor Konashenkov.

Konashenkov a mai menţionat că a existat un "flux continuu" de oameni care s-a deplasat din partea de est a oraşului înspre partea controlată de guvernul sirian.

Sâmbătă, armata siriană a suspendat ofensiva împotriva militanților din Alep din cauza evacuării civililor din cartierele estice ale orașului. Guvernul sirian a recâștigat controlul a 93% din oraș.

Alepp a devenit câmp de luptă pentru ciocnirile violente dintre forțele guvernamentale și grupurile de opoziție.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0