Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Timofti a semnat decretul de numire a lui Harunjen în funcția de procuror

© Sputnik / Miroslav RotariЭдуард Харунжен
Эдуард Харунжен - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Președintele în funcție al Republicii Moldova a confirmat candidatura lui Eduard Harunjen la șefia Procuraturii Generale, chiar a doua zi după decizia Consiliului Superior al Procurorilor.

CHIȘINĂU, 8 dec — Sputnik. Șeful statului, Nicolae Timofti, a semnat joi, 8 decembrie, decretul de numire a lui Eduard Harunjen în funcția de Procuror General al Republicii Moldova.
Potrivit legii, mandatul acestuia va dura șapte ani.

Candidatura lui Harunjen i-a fost propusă președintelui de către Consiliului Superior al Procurorilor, după ce acesta a acumulat cel mai mare număr de puncte în urma concursului.

"În conformitate cu prevederile legale, după semnarea decretului, domnul Harunjen a depus jurământul în fața Președintelui Republicii Moldova și a membrilor Consiliului Superior al Procurorilor", se arată în comunicatul administrației prezidențiale.

La funcția de procuror general al Moldovei au pretins șase candidați, între care, Viorel Morari, șeful Procuraturii Anticorupție, Ruslan Cașu, procuror la Procuratura sectorului Râșcani din capitală, Iurie Garaba și Igor Serbinov, procurori generali adjuncți, și Igor Popa, șeful Procuraturii municipiului Chișinău.

Președinte nou ales al Moldovei, Igor Dodon, a declarat anterior că nu va confirma la șefia Procuraturii Generale pe nici unul dintre pretendenți

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0