Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Venezuela va produce automate Kalașnikov

© Sputnik / Мирослав РотарьВице-премьер РФ Д. Рогозин
Вице-премьер РФ Д. Рогозин - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit vicepremierului Dmitri Rogozin, care este responsabil de complexul industrial-militar, procesul de producție a automatelor Kalașnikov va demara în toată amploarea în anul 2019.

CHIȘINĂU, 7 dec — Sputnik. Întreprinderea din Venezuela care va produce automate Kalașnikov va începe să funcționeze la capacitate deplină în anul 2019, a comunicat vicepremierul Dmitri Rogozin, responsabil de complexul industrial-militar.

„Planificăm ca întreprinderea ce va produce automate AK-103 și muniții să înceapă a funcționa la capacitate deplină în 2019. Cu alte cuvinte, chestiunile problematice care existau acum doi-trei ani au fost soluționate", a spus Rogozin, citat de RIA Novosti.

„A fost numit un alt antreprenor, tot utilajul rusesc a fost deja livrat, adică toate utilajele se păstrează în siguranță. Clădirea încă nu este gata. Acum am stabilit antreprenorii venezueleni care vor duce construcția la bun sfârșit", a adăugat vicepremierul.

Acesta afirmă că clădirea întreprinderii este pe jumătate construită, dar nu are deocamdată geamuri, uși și curent electric permanent.

„Toate acestea vor fi puse la punct de către venezueleni, iar utilajul ca atare se află deja la destinație", a încheiat Rogozin.

Construcția întreprinderii de producere a automatelor Kalașnikov în Venezuela a a fost sistată în 2014. În martie curent, conducătorul delegației „Rosoboronexport", Serghei Ladâghin, a comunicat că lucrările de construcție vor fi reluate la 1 aprilie.

Atunci când situație din Venezuela a aajuns în  vizorul lui Rogozin, la sfârșitul anului 2014, acesta a trebuit să constate că în procesul de construcție a întreprinderii „s-au produs abateri stranii".

De aceea termenele dării în exploatare au fost amânate, iar antreprenorul general a fost schimbat.

La momentul de față, în nici o țară dinlume nu este licențiată producția automatelor Kalașnikov cu respectarea tuturor normelor.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0