Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Unde a dispărut Maia Sandu

© basarabia.mdMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova
Abonare
Liderul PAS, ex-candidatul la funcția de președinte al Republicii Moldova, Maia Sandu, a dispărut din spațiul mediatic din Republica Moldova, după ce au fost anunțate rezultatele alegerilor prezidențiale.

CHIȘINĂU, 7 dec — Sputnik. După ce a fost învinsă în al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale din Moldova, care a avut loc la 13 noiembrie curent, liderul PAS, Maia Sandu, declarase că va utiliza toate căile legale posibile pentru a contesta rezultatul acestora și se pare că de acest lucru se ocupă juriștii domniei sale.

Maia Sandu nu a mai apărut în spațiul public din Republica Moldova deja o perioadă destul de lungă, planând mai multe supoziții că ea ar fi plecat din țară.

Astăzi, liderul PAS a postat pe pagina sa de Facebook o informație în care scrie că este în Germania și că a participat la Congresul Uniunii Creștin-Democrate, la care cancelarul german, Angela Merkel, a fost realeasă președinte al CDU. Ea dezvăluie că s-a întâlnit cu mai mulți oficiali europenii iar în discuțiile cu aceștia a criticat guvernarea de la Chișinău. 

Se pare că printre birocrații de la Bruxelles Maia Sandu se simte mult mai bine decât alături de conaționalii săi, iar lipsa de încredere în structurile statului nostru o fac să apeleze la ajutorul europenilor sau, cel puțin, poate plânge pe umărul acestora. 

Tot cu europenii a vorbit fostul candidat la președinție despre planurile de viitor ale opoziției de la Chișinău, clocind, aparent, strategia de acaparare a puterii la alegerile parlamentare din 2018, tot cu voie de la Bruxelles.

Asta ne face să tragem concluzii că în următorii doi ani Moldova va fi vizitată, ca și în ajun de alegri prezidențiale, de numeroși birocrați europeni, care se vor împiedica unul de altul la Chișinău, pentru a crea un nou proiect electoral care să înlocuiască actuala guvernare cu una „adevărat proeuropeană” sau „proamericană”.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0