Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Consecințele cutremurului devastator care a zguduit coasta insulei Sumatra

Abonare
Un cutremur puternic cu magnitudinea de 6,5 grade pe scara Richter a avut loc miercuri dimineața în Indonezia. În urma cataclismului, cel puțin 49 de persoane și-au pierdut viața, iar 500 au fost rănite.

Cutremurul s-a produs la ora 5.00 dimineața, ora locală. În urma acestuia s-au prăbuși mai multe blocuri de locuit.

Agenția Ruptly a comunicat că mai mulți locuitori ai orașului s-ar putea afla sub dărâmături.

”Cutremurul s-a simțit foarte tare, mulți localnici au fost cuprinși de panică și s-au repezit în afară”, a declarat Sutopo Rurwo Nugroho, șeful Centrului de informare al Direcției naționale pentru lichidarea consecințelor catastrofelor naturale.

Specialiștii Agenției de Meteorologie, Climatologie și Geofizică au înregistrat după cutremurul principal încă 12 replici cu magnitudinea de până la 4,8 grade pe scara Richter. După cum consideră unul dintre șefii instituției, un nou cutremur nu va mai avea loc în această regiune.

În Indonezia cutremurele se produc mai des decât în alte țări. În 2004, pe coasta de nord-vest a Sumatrei a avut loc cel mai puternic cutremur din ultimii 40 de ani. Tsunami provocați de acesta au luat viața a sute de mii de oameni din 12 țări ale bazinului Oceanului Indian. În mai puțin de un an, a avut loc un cutremur cu magnitudinea de 8,2 grade pe scara Richter în apropierea insulei Nias, la sud-vest de coasta Sumatrei, în urma căruia au decedat 900 de persoane.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0