Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dezvăluirile compromițătoare la adresa lui Poroșenko ar putea avea continuare

© Sputnik / Мирослав РотарьВерховная Рада Украины
Верховная Рада Украины - Sputnik Moldova
Abonare
Săptămâna trecută, deputat în Rada Supremă de la Kiev, Aleksandr Onișcenko, a învinuit public administrația președintelui Poroșenko de coruperea deputaților și discreditarea intenționată a ex-premierului Arseni Iațeniuk.

CHIȘINĂU, 6 dec — Sputnik. Liderul fracțiunii parlamentare ucrainene „Blocul de opoziție", Iuri Boiko, consideră că în cel mai apropiat timp ar trebuie să ne așteptăm la noi dezvăluiri din partea deputatului în Rada ucraineană Aleksandr Onișcenko, privind corupția din administrația prezidențială, comunică RIA Novosti.

Săptămâna trecută acesta a acuzat public administrația președintelui Poroșenko de coruperea deputaților și discreditarea intenționată a ex-premierului Arseni Iațeniuk.

„Cred că vor mai fi multe declarații, deoarece el (Onișcenko — red.) a colaborat cu administrația președintelui timp de doi ani. De aceea cred că ne putem aștepta la multe nume, cifre și în general la materiale compromițătoare, pentru că el a fost persoană de încredere în aceste cercuri și îndeplinea diverse sarcini", a declarat Boiko în timpul unei întâlniri cu jurnaliștii în Rada Supremă care a fost transmisă de postul TV „112 Ucraina".

Potrivit lui Boiko, fracțiunea „Blocul de opoziție" consideră că declarațiile lui Onișcenko trebuie verificate. Totodată, el a dat asigurări că deputații din fracțiunea pe care o conduce nu au primit bani pentru a vota.

„Cred că organele de anchetă sunt cele care trebuie să se descurce în acest caz… Noi, de asemenea, suntem de părerea că trebuie desfășurată o investigație pentru ca țara să știe cine și ce hram poartă", a adăugat Boiko.

Onișcenko a declarat că Poroșenko a dat mită pentru promovarea în Radă a inițiativelor de care avea nevoie. Potrivit politicianului, atunci când i-a fost ridicată imunitatea parlamentară și a fost nevoit să plece la Londra, serviciile speciale ale SUA au manifestat interes pentru informațiile pe care le deținea, iar Poroșenko a încercat să-l determine să tacă.

Ziarul britanic „The Independent" a publicat un articol în care Onișcenko afirmă că un oarecare înalt demnitar de stat ucrainean l-ar fi rugat să organizeze și să finanțeze o campanie de discreditare a ex-premierului Iațeniuk. Potrivit deputatului, campania a costat aproximativ 3 milioane de dolari pe lună și a durat aproape 10 luni. Redacția nu a reușit să verifice declarațiile lui Onișcenko și, din motive juridice, nu a publicat numele demnitarului și al intermediarilor acestuia.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0