Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce a ”mirosit” câinele Angy la frontiera moldo-română

© Sputnik / Евгений ПанасенкоСлужебная собака
Служебная собака - Sputnik Moldova
Abonare
Câinele poreclit Angy, aflat în dotarea Serviciului Vamal al Republicii Moldova, a reușit să prevină contrabanda cu țigări la hotarul cu România.

CHIȘINĂU, 6 dec — Sputnik. Câinele pe nume Angy, care face parte din echipa Serviciului Vamal a prevenit o tentativa de scoatere din țară a unui lot de țigări de contrabandă. La postul vamal Cahul, au fost depistate 6000 de țigarete de diferite mărci cu timbre de acciz ale Republicii Moldova. Acestea erau camuflate în caroseria unui autoturism cu numere de înmatriculare străine, condus de un cetățean moldovean.

Totodată, alte 8500 de țigarete nedeclarate de marca "Plugarul", au fost descoperite la punctul de trecere a frontierei Sculeni, fiind reținut un bărbat în vârstă de 33 ani. Acesta erau puse în câteva genți în cabina șoferului, sub tapițeria decorativă a cutiei de viteză și în filtrul de aer al unității de transport.

Marfa, valoarea căreia pe piața neagră a Uniunii Europene se estimează la peste 2 500 de euro, a fost confiscată. Făptașii riscă o amendă de până la 6000 de lei.

© Photo : customs.gov.mdContrabandă cu țigări
Contrabandă cu țigări - Sputnik Moldova
Contrabandă cu țigări

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0