Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Atenție, părinți! Orele de educație fizică le pot dăuna grav copiilor voștri

© Sputnik / Miroslav RotariLudmila Cuzneț
Ludmila Cuzneț - Sputnik Moldova
Abonare
Părinții trebuie să fie extrem de atenți la felul în care se comportă copiii lor la orele de educație fizică. Avertizarea vine de la Ludmila Cuzneț, medic neurolog-pediatru de categorie superioară la Centrul Național al Mamei și Copilului, care a acordat un interviu studioului Sputnik Moldova.
Ludmila Cuzneț, medic neurolog-pediatru de categoria superioară, Centrul Național al Mamei și Copilului

"La orele de educație fizică, copiii sunt obligați să alerge câte 2-3 kilometri, în condițiile în care nimeni nu a investigat acest copil ca să afle care este condiția lui fizică, dacă are tensiunea arterială în normă. Copiii sunt diferiți. Unora condiția fizică le permite să atingă normele puse la orele de educație fizică, iar pentru alții acestea sunt periculoase. Nu poate exista o singură normă la probele de evaluare pentru toți cei 36 de copii din clasă", a declarat Ludmila Cuzneț.

Totodată, ea a mai menționat că în Republica Moldova crește numărul copiilor care suferă de sindromul deficitului de atenție, hiperactivitate, dereglări de somn, accese convulsive, sindromul epileptic, distonie neurovegetativă, tensiune intracraniana și dureri de cap.

Autor: Sergiu Praporșcic

Fluxul de știri
0