Kievul speră că „Eurovisionul” va avea loc totuși în Ucraina

© REUTERS / Valentyn OgirenkoДень вышиванки
День вышиванки - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Ucrainei a calificat drept „zvon” informația potrivit căreia concursul „Eurovision”-2017 se va desfășura în altă parte.

CHIȘINĂU, 5 dec — Sputnik. Prim-ministrul Ucrainei, Vladimir Groisman a calificat drept „zvon" informația potrivit căreia concursul internațional muzical „Eurovision"-2017 s-ar putea desfășura în altă parte și nu la Kiev.

Anterior, tabloidul german „Bild", făcând trimitere la o sursă din cadrul comitetul organizatoric, a comunicat că organizatorii concursului „Eurovision" ar purta negocieri cu privire la posibila transferare în Rusia a ediției din 2017 a concursului, subliniind totodată că negocierile în sine încă nu însemnă că evenimentul va fi transferat în altă țară.

Football Soccer -EURO 2016 - Marseille, France -21/6/16 -Ukraine fans arrive at the stadium in Marseille, France - Sputnik Moldova
Ucraina ar putea rămâne fără "Eurovision"

„Este încă o încercare de a discredita Ucraina la nivel internațional. De data aceasta, chipurile, din cauza că nu este capabilă să organizeze „Eurovision"-ul. Este regretabil faptul că unele mass-media de la noi vehiculează aceste zvonuri", a scris Groisman pe pagina sa de Facebook.

Ediția din 2016 a concursului a fost câștigată de interpreta ucraineană Jamala cu melodia „1944". Comitetul organizatoric a stabilit ca „Eurovision"-2017 să se desfășoare la Kiev. Finala concursului este planificată pentru data de 13 mai, după semifinalele din 9 și 11 mai.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0