Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Evaziune fisclă în lumea virtuală

CC BY 2.0 / Whitez / Bitcoin, business, tablet, boardroom, ipad“The outcome of the Mt. Gox bankruptcy proceedings will deeply affect the Bitcoin community as a whole,” said Kraken CEO Jesse Powell.
“The outcome of the Mt. Gox bankruptcy proceedings will deeply affect the Bitcoin community as a whole,” said Kraken CEO Jesse Powell. - Sputnik Moldova
Abonare
O întreprindere din Moldova a efectuat mai multe tranzacții dubioase cu utilizarea monedei electronice, evitând evidența contabilă.

CHIȘINĂU, 5 dec – Sputnik. O firmă din Moldova presta servicii de plată, emitea și răscumpăra monede electronice prin intermediul gestionării mai multor pagini publicitare web, fără a avea o licență eliberată de Banca Națională a Moldovei pentru a activa în acest domeniu.

Bancnote cu nominalul de 100 lei moldovenești - Sputnik Moldova
WebMoney - acum și în lei moldovenești

Ofiţerii de investigare a fraudelor economice din sectorului Râşcani din Capitală în colaborare cu Procuratura sectorului Râşcani au constatat că pe conturile virtuale din sistemul de plată electronic, gestionate de către factorii de decizie ai întreprinderii, au fost înregistrate sume financiare dubioase tranzacționate cu persoane fizice şi juridice neidentificate, astfel evitându-se evidența contabilă şi impozitarea către bugetul de stat.

”Pe parcursul anilor 2015 – 2016, administraţia firmei n-a înregistrat anumite livrări sau procurări pe facturi fiscale, privind prestarea serviciilor de plată şi monedă electronică”, se arată într-un comunicat al Poliției.

În urma percheziţiilor la sediul întreprinderii, oamenii legii au depistat și ridicat tehnică de calcul, purtători de informaţie electronici, servere de stocare a informaţiei, carduri bancare dubioase, mijloace financiare în sumă de 12 000 dolari SUA şi 5 960 euro, care ar fi fost obţinute ilegal.

Pe marginea acestui caz a fost iniţiată o cauză penală pentru evaziunea fiscală. Bănuiții riscă amendă în mărime de la 40 000 lei la 60 000 lei sau privațiune de libertate de până la 3 ani.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0