Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Descoperire șocantă în biroul unui funcționar de la Pretura Centru

© Sputnik / Ilya Pitalev / Accesați arhiva multimediaПортфель чиновника. Архивное фото
Портфель чиновника. Архивное фото - Sputnik Moldova
Abonare
Un angajat din cadrul Preturii sectorului Centru din municipiul Chișinău riscă 15 ani de închisoare. Perchezițiile din biroul acestuia au scos la iveală o activitate mai puțin obișnuită pentru un funcționar public.

CHIȘINĂU, 5 nov — Sputnik. Se pare că specialistul principal de la Pretura Centru prepara și consuma heroina chiar la locul de muncă.

Ofițerii Direcției Antidrog a Inspectoratului Național de Investigații au efectuat percheziții în biroul de serviciu al funcţionarului public, specialist principal în cadrul Preturii sectorului Centru din municipiul Chişinău, care a fost reținut în flagrant la 25 noiembrie, în timp ce comercializa droguri de tip heroină.

Oamenii legii au ridicat din biroul suspectului seringi utilizate cu urme de sânge dar și alte susbtanțe, obiecte, instrumente, utilizate la prepararea heroinei, un pachețel confecționat artizanal din folie de staniol în care se afla un gram de heroină. Toate acestea denotă că persoana reținută nu era antrenată doar în distribuirea drogurilor, dar și în consumul acestora la locul de muncă.

Potrivit IGP, în timpul reținerii asupra funcționarului public au fost depistate aproximativ 0,5 gr de substanţă solidă asemănătoare cu heroina. Pentru demonstrarea vinovăţiei acestuia, a fost efectuată o achiziţie de control prin intermediul unui investigator sub acoperire. Suspectul realiza un gram de heroină la preţul de 2400 de lei.

La moment, suspectul este arestat pentru 30 de zile. Anterior, acesta a fost condamnat pentru infracţiuni similare.

Dacă va fi dovedită vinovăția acestuia, el riscă închisoare de la 7 la 15 ani.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0