Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Mai mulți copii rămân la reanimare după groaznicul accident de duminică

© Fotolia / Stephan MorroschВрач заполняет документы
Врач заполняет документы - Sputnik Moldova
Abonare
Două fetițe care au fost rănite în accidentul din districtul autonom Hantî-Mansiisk au fost operate, iar starea celorlalți copii este gravă dar stabilă, le-a comunicat jurnaliști ministrul Sănătății al FR, Veronica Skvorțova.

CHIȘINĂU, 5 dec — Sputnik. Potrivit informației ministrului Sănătății al Rusiei, Veronica Skvorțova, în reanimare se află 11 copii cu vârste cuprinse între 10 și 16 ani. Trei sunt în stare extrem de gravă. Ei au suferit traume craniocerebrale cu fracturi de coloană cervicală, hemoragii intracraniene și traume conexe: fracturi ale scheletului toracic, de bazin etc.

Două adolescente de 16 ani au fost operate cu rupturi de organele interne. După operație, starea lor este stabilă. Acestea sunt monitorizate non-stop.

Передача машин скорой медицинской помощи Свердловской области - Sputnik Moldova
Rusia
Zece copii şi-au pierdut viaţa într-un teribil accident rutier

„Trei copii sunt într-o stare de gravitate mai aproape de cea medie, respiră de sine stătător, sunt vizibile semne pozitive de ameliorare a stării lor. Cinci copii sunt în stare gravă dar stabilă, care necesită o monitorizare permanentă și corectarea pe parcurs a metodelor de tratament. Deocamdată este greu de spus în ce direcție vaevolua procesul", a adăugat ministrul Skvorțova.

Duminică, pe autostrada Tiumen — Hantî-Mansiisk s-au ciocnit un autobuz, un camion și două autoturisme; 12 persoane au decedat, dintre care 10 copii. În autobuz se afla o echipă de copii care se întorceau de la competițiile de acrobație din Hantî-Mansiisk și se îndreptau spre Nefteiugansk.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0