Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Avertizare Europol: ISIS pune la cale noi atentate teroriste în Europa

© Photo : Официальный сайт КНБ РКАрхивное фото бойцов спецназа КНБ РК
Архивное фото бойцов спецназа КНБ РК - Sputnik Moldova
Abonare
Oficiul european de poliție Europol a făcut public un raport în care avertizează că ISIS ar pune la cale noi atacuri teroriste în Europa, cu aplicare de noi tactici. Iată care sunt statele cu risc sporit.

CHIȘINĂU, 2 dec — Sputnik. Potrivit unui raport al oficiului european de poliție Europol dat publicității la Haga, ISIS ar fi pus la punct noi tactici de înfăptuire a atacurilor teroriste în Europa, transmite Sputniknews.ro

Riscul unor atacuri în Europa occidentală a sporit, având în vedere înfrângerile din Irak și Siria și creșterea numărului de combatanți care revin în țările de origine.

Experții sunt de părere că Franța este țara cu cel mai mare grad de risc, alte ținte posibile fiind Belgia, Olanda, Marea Britanie și Germania.

De asemenea, experții cred că posibilitatea unor atacuri cu mașină-capcană este mare în Europa.

„Dispozitive de fabricație artizanală, explozive militare sau (dispozitive) cumpărate din comerț (și amplasate) în mașini-capcană nu au fost încă folosite de gruparea SI în Europa. Dar, ținând cont de faptul că modul de operare folosit în Orientul Mijlociu tinde să fie copiat de teroriști în Europa, ne putem aștepta că gruparea SI va recurge la aplicarea acestor metode la un moment dat", se menționează în raport.

Potrivit unei hărți publicate de Ministerul Afacerilor Externe și Commonwealth-ului din Marea Britanie, și România este încadrată în categoria de „risc mediu de atac terorist". Printre țările încadrate în această categorie se mai numără Irlanda, Norvegia, Finlanda, Portugalia, Croația, Serbia, Kosovo, Albania, Macedonia și Bulgaria.

Conform aceleiași hărți, țările cele mai ferite de un posibil atac terorist sunt Ungaria, Slovenia, Cehia, Lituania, Letonia, Polonia, Estonia și Elveția.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0