Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Afacerea cu polițe ”Cartea Verde” le-a asigurat drumul spre pușcărie

© Sputnik / Miroslav RotariCarte verde
Carte verde - Sputnik Moldova
Abonare
Și-au făcut o afacere din perfectarea și comercializarea polițelor de tip ”Cartea Verde” pentru automobile înmatriculate în Lituania, Bulgaria și Moldova. Acum riscă mai mulți ani de închisoare.

CHIȘINĂU, 2 dec – Sputnik. Doi bărbați din Capitală, cu vârste de 42 și 50 de ani, au fost reținuți de oamenii legii. Aceștia sunt suspectați că ar fi perfectat și comercializat polițe de asigurare de tip ”Cartea Verde” pentru automobile înmatriculate în Lituania, Bulgaria şi Moldova.

наручники - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Operațiune SPIA: un avocat din Chișinău a fost reținut

Ofițerii Direcţiei Combaterea Fraudelor Economice a Inspectoratului Național de Investigații au documentat acest caz timp de trei luni de zile. Astfel, polițiștii împreună cu Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale au stabilit că suspecții își desfășurau activitatea de aproximativ jumătate de an. Aceștia percepeau o taxă de 35 de euro pentru fiecare poliță de asigurare.

În urma unor percheziţii la domiciliile suspecților, au fost depistate şi ridicate formulare, procuri, contracte, iar în calculator au fost stabilite amprentele unor ştampile din Bulgaria, Lituania precum și poliţe completate.

Pe marginea acestui caz a fost inițiată o cauză penală. Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă o pedeapsă de până la 5 ani de privațiune de libertate sau amendă în mărime de la 10 mii la 30 de mii de lei.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0