Микрофон в студии радио Sputnik  - Sputnik Moldova
Radio
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

S-ar putea să nu te mai întorci viu de la serviciu. Ai grijă la asta

© Sputnik / Miroslav RotariОлег Будза
Олег Будза - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Cum îți poți apăra drepturile în calitate de angajat, când și de ce patronul trebuie să plătească despăgubiri victimelor accidentelor de muncă. Acestea sunt subiectele la care am discutat cu președintele Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova, Oleg Budza în cadrul unei emisiuni realizate în studioul radio Sputnik Moldova.
S-ar putea să nu te mai întorci viu de la serviciu. Ai grijă la asta

În Republica Moldova oamenii merg la serviciu și nu știu dacă se mai întorc vii acasă.

Oleg Budza susține că, "pe primul loc trebuie să fie sănătatea omului, oriunde ar fi el angajat. Cu părere de rău, în țara noastră, în doar în 20 la sută dintre întreprinderi este efectuată o evaluare a riscurilor la care sunt expuși angajații."

Oleg Budza a adăugat că, "potrivit datelor oficiale, anual sunt alocate 450 de milioane de lei pentru a plăti concediile medicale ale angajaților. De ce? Pentru că sunt condiții de muncă proaste.”

Președintele CNASM a menționat că numărul accidentelor de muncă soldate cu urmări grave și chiar cu pierderi de vieți omenești s-a dublat.

Autor: Cristina Danuța

Fluxul de știri
0