Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Ea e românca ce pleacă în Thailanda să scrie "povestea unor nebuni frumoși"

Abonare
Despre artă, literatură și realitatea dură din spitalele din România și Republica Moldova am discutat cu scriitoarea din România Diana Farca într-o emisiune realizată în studioul Sputnik Moldova.

Plină de energie și entuziasm după succesul pe care l-a obținut cu romanul "La limită", scriitoarea româncă Diana Farca vrea să mai dea o lovitură cu un nou roman, care se va numi "Spitalul".

Prima carte a scris-o în Suedia, însă pe cea de-a doua vrea s-o ticluiască în Thailanda.

Ideea romanului o are demult în cap. Mai mult decât atât, prima pagină este deja scrisă și publicată în mediul online.

Autoarei îi place să abordeze probleme sociale importante cu care se confruntă România. De această data romanul "Spitalul" va scoate în evidență infecțiile intraspitalicești, deși, spune Diana Farca, acesta nu este subiectul principal al romanului.

"Mediul spitalicesc din România, cu toate problemele lui și infecțiile, va constitui doar o poveste alternativă. Ea te va face să te aclimatizezi spațiului de acolo. Povestea în sine este despre normalitate versus nebunie. Este o poveste construită pe două planuri narative, unul real și unul fals. Va fi multă psihologie în carte pentru că urmărește poveștile unor nebuni frumoși" a spus scriitoarea.

Diana Farca își dorește ca prin cărțile sale oamenii din întreaga lume să afle de adevăratele probleme cu care se confruntă România, probleme care deseori sunt voalate.

Tânăra spune că, "în România spitalele sunt adevărate incubatoare de germeni. Am o cunoștință din Alba Iulia care s-a dus în spital cu o simplă apendicită și deja de opt ani se luptă cu stafilococul auriu. Sunt lucruri pe care dacă i le spui unui străin nu o să le înțeleagă. Aș vrea să reiasă din carte trăirea generală pe care o ai atunci când ieși din spitalele din România, asta se aplică și pentru Republica Moldova."

Iar pentru ca mesajul ei să ajungă la cât mai multă lume, Diana Farca vrea să-și traducă cărțile în engleză, franceză germană și rusă.

Autor: Cristina Danuța

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0