Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Criptovaluta, moneda care te scutește de taxe, a ajuns în Moldova

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Criptovaluta poate fi utilizată și în Republica Moldova. În țara noastră există două case de schimb valutar care îți permit să cumperi bani virtuali și să efectuezi tranzacții cu aceștia.

Unul dintre investitorii în criptovalută, Ruslan Flistoc, care este supervisor în cadrul unei companii din Italia ce investește în criptovaluta, a oferit mai multe detalii pentru Sputnik Moldova. El a spus că avantajul folosirii valutei virtuale este că statul nu te poate obliga să plătești taxe și impozite, iar tranzacțiile în criptovalută nu pot fi urmărite de către fisc și alte instituții de control sau anchetă.

Potrivit lui Ruslan Flistoc, legislația Republicii Moldova nu reglementează tranzacțiile în criptovalută, respectiv acestea nu sunt ilegale. În același timp, state ca Japonia și China au scos acum câțiva ani în afara legii moneda virtuală, care mai este cunoscută și ca Bitcoin. Ceva mai târziu însă, chinezii au reușit să readucă în zona legală această valută și chiar au ajuns la monetul de față pintre primii la acest capitol.

Autor: Tatiana Cebotari

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0