Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Vizitează on-line cele mai frumoase locuri din țară

© Photo : Igor VzorovOrheiul Vechi
Orheiul Vechi - Sputnik Moldova
Abonare
Un grup de entuziaști au creat o pagină web prin intermediul căreia utilizatorii de internet vor avea posibilitatea să parcurgă virtual cele mai frumoase trasee turistice din Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 30 nov — Sputnik. Principalele destinații turistice vor putea fi vizitate virtual. Companiile FusionWorks și 3Dtur.md au lansat recent proiectul www.visit.md, o colecție unică de tururi virtuale prin Republica Moldova, creată cu ajutorul platformei Viar.Live, destinată creării de tururi virtuale cu ajutorul imaginilor foto în format panoramic, scrie portalul LifeHack.

Moldova turistică - Sputnik Moldova
Comorile turistice ale Moldovei așteaptă să fie descoperite

Deocamdată, proiectul prezintă destinațiile Orheiul Vechimănăstirea CăprianaȚâpova și mănăstirea Curchi. În curând urmează să fie publicat și un tur prin Saharna. În afară de faptul că vizitatorii vor putea să privească imaginile panoramice, aceștia vor putea, de asemenea, să coboare în beciurile mănăstirii Căpriana, să urce pe clopotnița din Țipova sau să se plimbe prin labirinturile de la Saharna.

Desigur, un tur virtual nu poate înlocui o călătorie reală. Iată de ce fiecare prezentare este însoțită de informații de contact și hărți. De asemenea, fiecare prezentare este completată cu informații istorice.

Creatorii proiectului promit că vor continua să prezinte cele mai interesante locuri din țară, fiind deschiși spre colaborare cu orice persoană care dorește să contribuie la dezvoltarea proiectului. Pagina de Facebook a proiectului o găsiți aici.

Proiectul este în bază de voluntariat, iar cei care doresc să sprijine financiar această inițiativă o pot face prin intermediul platformei Generosity.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0