Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

De 1 decembrie, Vladimir Putin va ţine un discurs către naţiune

© Sputnik / Михаил Климентьев / Accesați arhiva multimediaОбращение Президента РФ В. Путина с ежегодным посланием к Федеральному собранию
Обращение Президента РФ В. Путина с ежегодным посланием к Федеральному собранию - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Joi, 1 decembrie, președintele Vladimir Putin va ţine un discurs despre starea naţiunii în faţa deputaților și oaspeților de onoare. Preşedintele Federaţiei Ruse își va prezenta viziunea privind dezvoltarea țării precum și reflecţiile sale asupra tendințelor care au marcat anul 2016.

CHIȘINĂU, 30 nov — Sputnik. Discursul anual al preşedintelui Putin a devenit o tradiţie după ce Boris Elțîn l-a încetățenit în 1994, transmite Sputniknews.ro.

Evenimentul, care are loc în Sala Sfântul Gheorghe de la Kremlin, este difuzat în direct de canalele TV.

Президент РФ В. Путин принимает участие в XIII ежегодном заседании Международного дискуссионного клуба Валдай - Sputnik Moldova
Rusia
Putin: este nevoie de un dialog global privind viitorul lumii

Anul trecut, discursul din 3 decembrie a fost în mare măsură axat pe terorismul internațional și pe raționamentul Moscovei la trimiterea avioanelor militare și a navelor de război în Siria, pentru eliminarea grupurilor teroriste.

"Rusia a fost un timp îndelungat în prima linie a luptei împotriva terorismului. Aceasta este o luptă pentru libertate, adevăr și dreptate, pentru viața oamenilor și viitorul întregii civilizații", a spus atunci preşedintele Putin.

Rusia are o experiență vastă în ceea ce privește eliminarea grupărilor teroriste. Cu toate acestea, Moscova înțelege că nici o țară nu este capabilă să învingă pe cont propriu terorismul internaţional.

"Știm cu toții ce s-a întâmplat. Noi știm cine a decis să înlăture regimurile nedorite și a impus în mod brutal propriile reguli. Ei au provocat probleme, au distrus statalitatea unor ţări, i-au montat pe oameni unii împotriva altora şi apoi „şi-au spălat pe mâini", așa cum se spune în Rusia, deschizând astfel calea activiștilor radicali, extremiștilor și teroriștilor", a spus Vladimir Putin.

Acesta este motivul pentru care președintele Vladimir Putin a cerut încă o dată comunităţii internaționale să ia măsuri împotriva terorismului.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0