Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Număr record de secții de votare în Moldova la alegerile din România

© Sputnik / Miroslav RotariВыборы президента 2016 второй тур
Выборы президента 2016 второй тур - Sputnik Moldova
Abonare
Autoritățile române vor deschide 35 de secții de votare în Republica Moldova pentru alegerile parlamentare din decembrie, cu 12 mai multe față de alegerile din 2014, iar pentru prima data aproape 900 de cetățeni români vor vota prin corespondență.

CHIȘINĂU, 30 nov — Sputnik. Potrivit ambasadorului României la Chișinău, Daniel Ioniță, nu mai puțin de 87.500 de buletine de vot au fost repartizate în Republica Moldova și vor fi deschise 35 de secții de votare, dintre care 12 în Chișinău, iar restul, în alte 21 de localități, transmite Sputniknews.ro.

Coadă la secția de votare la Ambasada RM din București - Sputnik Moldova
Moldovenii fac coadă la secțiile de votare de la București. Câți au votat

Ambasadorul Daniel Ioniță a mai precizat că 880 de cetățeni români din Republica Moldova s-au înscris pentru a vota prin corespondență, ceea ce reprezintă o premieră.

Pentru a putea vota, cetățenii români din Republica Moldova, pe lângă actul de identitate românesc, vor trebui să prezinte și un act eliberat de autoritățile moldovene, care să demonstreze că au domiciliul în Republica Moldova, relatează Euractiv.

În acest an, România va deschide în total 417 secții de votare în străinătate, cu 123 mai multe decât la alegerile precedente.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0