Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

O biserică a ars în raionul Dondușeni, parohul s-a ales cu arsuri

© Sputnik / Vitalij Belousov / Accesați arhiva multimediaBrand
Brand - Sputnik Moldova
Abonare
Parohul bisericii a suferit arsuri de gradul întâi și doi pe mâini, fiind transportat la spitalul din Dondușeni.

CHIȘINĂU, 30 nov — Sputnik. A ars Biserica ortodoxă „Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Climăuți, raionul Dondușeni. Despre acest caz trist au comunicat miercuri responsabili de la Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale (SPCSE) al MAI al RM.

Пожар на Чеканах, пожарные - Sputnik Moldova
Accidente
Încă un incendiu la Chișinău

Parohul bisericii a avut de suferit din cauza flăcărilor. El a fost transportat la spitalul raional din Dondușeni, având pe mâini arsuri de gradul unu și doi.

Incendiul a izbucnit marți seara. La fața locului au sosit patru mașini de pompieri, însă flăcările cuprinseseră deja 40 la sută din clădirea bisericii, inclusiv acoperișul.

Datorită intervenției operative a pompierilor, au putut fi salvate circa 60 la sută din spațiul bisericii și o parte din bunuri.

Circumstanțele izbucnirii focului urmează a fi elucidate.

De la începutul anului, în Republica Moldova au avut loc 1400 de incendii în care și-au pierdut viața 106 persoane, inclusiv șapte copii.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0