Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Când vor fi inaugurate târgurile de brazi în Moldova

© Sputnik / Miroslav RotariЕлочный базар
Елочный базар - Sputnik Moldova
Abonare
Cel mai probabil, prețurile la brazi vor comparabile cu cele de anul trecut.

 CHIȘINĂU, 29 nov — Sputnik. Primele târguri de brazi se vor deschide la Chișinău la 15 decembrie, au comunicat luni pentru Sputnik surse din cadrul Agenției pentru Silvicultură Moldsilva.

Angajații Agenției nu au precizat care va fi prețul brazilor, însă aceștia nu exclud că anul acesta prețurile vor fi comparabile cu cele de anul trecut. În decembrie 2015, un metru de brad costa 36 de lei, iar un metru de pin — 25 de lei. Copacii mai înalți de șase metri erau vânduți cu 70-100 de lei pentru un metru.

Рождественские подарки - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Cum să alegem un brad care să ne bucure pe parcursul sărbătorilor de iarnă

În total, Moldsilva va scoate la vânzare aproximativ 50 de mii de brazi, ceea ce este cu 15 mii mai mult decât acum un an.

În ajunul sezonului de vânzare a pomilor de Crăciun, inspecția ecologică și organele de drept vor intensifica controlul pentru a nu admite tăierea ilegală a copacilor.

Infractorii riscă până la 2,5 mii de lei amendă, pentru persoanele fizice, și până la 25 de mii de lei, pentru persoanele juridice.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0