Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Iohannis a enumerat la CSAT aşteptările pe care le are de la Republica Moldova

© Photo : www.presidency.ro / Klaus Iohannis
Klaus Iohannis - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În cadrul şedinţei de marți a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării din România s-a discutat despre relaţia României cu Republica Moldova, parcursul european al țării noastre şi preşedinţia lui Igor Dodon.

CHIȘINĂU, 29 nov — Sputnik. Preşedintele Klaus Iohannis a precizat că nu crede că Igor Dodon vrea să întrerupă drumul european al Moldovei şi a subliniat că aşteaptă reforme "substanţiale" în ţara vecină, comunică Administraţia Prezidenţială, potrivit Sputniknews.ro.

În şedinţa CSAT s-a discutat despre strategia de acţiune pe termen lung privind relaţia României cu Republica Moldova. Preşedintele Iohannis a reiterat faptul că relaţia dintre România şi Republica Moldova trebuie să devină mai bună, mai performantă, mai pragmatică şi mai previzibilă.

Klaus Iohannis, Președintele României - Sputnik Moldova
Președintele României ”a luat act” de votul moldovenilor acordat lui Igor Dodon

Totodată, a fost creionat un plan de acţiuni privind abordarea strategică a relaţiei României cu Republica Moldova.

"Obiectivul nostru strategic este integrarea europeană a Republicii Moldova, adică susţinerea orientării clare, ireversibile a Republicii Moldova spre Uniunea Europeană şi a conectării pro-europene a Chişinăului, cu o democraţie solidă, proces în care România poate şi trebuie să joace rolul principal", a declarat Iohannis.

Pentru implementarea planului de acţiuni, preşedintele Klaus Iohannis a menţionat că va fi creat un grup de lucru interinstituţional sub coordonarea Administraţiei Prezidenţiale, care va începe să lucreze în cel mai scurt timp.

De asemenea, preşedintele Iohannis a precizat că nu se referă la diferite personalităţi din statul vecin atunci când vine vorba despre drumul european al ţării.

"Nu ne-am referit la diferite personalităţi din Republica Moldova, ne referim la un proces foarte necesar de clarificare a proiectelor şi abordărilor din partea României referitor la Moldova", a precizat Iohannis.

Şeful statului român a încheiat spunând despre Igor Dodon că "va înţelege şi dânsul încet-încet cum se procedează între preşedinţi".

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0